04 februari, 2011

Piazzor, Pizzor och Pasta.

Kursen i italienska är igång och det är förvånansvärt skoj, speciellt med tanke på att jag aldrig riktigt såg fram emot lektionerna i tyska på gymnasiet eller högstadiet.

Come ti chiami?
De  dov'è?
Che lavoro fai?

Hittills lever italienarna upp till förväntningarna iallafall gällande mat. Vi är 70 personer på internatet som ska dela på 2 spisplattor, följaktligen käkar man nästan alltid i Universitetets matssalar. Men inte mig emot,en portion pasta, en halvstor pizza, frukt och dryck för 3€. Prisvärt värre. Speciellt eftersom pastan smakar utsökt varje gång och även de simplaste pizzorna som Bianca med bara rödlök och svamp smakar bättre än de flesta svenska pizzorna. Har kommit fram till att det troligen är bristen på kompetens hos de svenska pizzeriorna som gör att vi måste slänga på halva kylskåpet på varje pizza.

Kött ska italienarna dock hålla sig borta ifrån. Inte ätit en enda god köttbit ännu.

Var på en guidad tour genom Siena igår. Fantastisk stad. Touren fick mig att förstå lite mer av det kristna inflytandet i Italien. Katedralen var en enda lång rush av master pieces från 1400- och 1500-talet. Tog några grymma bilder där inne, men tänkte vänta lite med att publicera dom.


Istället får ni nöja er med några bilder från vår första utekväll som jag snott ifrån Linda från Slovakien och en utsiktsbild över Siena snodd av Julia från Tyskland.







Nu: Repetition av italienskan.

Ikväll: Erasmusfest på Vanilla Club.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Twitter Facebook More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes Powered by Blogger | DSW printable coupons