07 februari, 2011

La Dolce Vita a Siena?

Det blir inte speciellt många timmar här där man får tid över till att titta framför datorn. Tre dagars ledighet passerade skrämmande fort. Har hunnit med den första riktiga Erasmus-festen och två fantastiska utflykter.

Utgången i fredags var ett äventyr. Efter en förfest på Villa il Pino och ett kort pubbesök så befann jag mig i mittgången på överfull buss som till synes var på väg rakt ut i vildmarken. Efter en 30-minuters bussresa så kom dock plötsligt fram till en stor industrilokal där nattklubben Vanilla Club huserade. Spännande ställe. 60-40 drinkar i entrén, musik översatt till italienska och framför allt flera hundra sliskiga italienare. En upplevelse utöver det vanliga.

***

På lördagen besökte vi en mindre stad här i Toscana som utgjorde den sista mellanlandning för Pilgrimer på väg mot rom. Fascinerande ställe. Även här fanns en katedral med massvis med Frescos på väggarna som kan dateras tillbaka till 1400-talet, väldigt välbevarade.


Och vilken utsikt. Nästan alla städer här i Toscana ligger på höga kullar. Och då snackar vi inte om Hjortbergs-höga kullar. Snarare Gustafsbacken i Sälen-höga.

Tidigare idag begav sig fyra tappra själar (inklusive jag) på en roadtrip genom Toscana. Ett besök vid medelhavet. Ytterliggare en medeltidsstad. En fantastisk Lasagne-lunch. En fin söndag helt enkelt.

***

 Hade tänkt ladda upp lite fler foton, men internet är slöare än Henke Johansson vid matbordet ;-), så vi får ta det någon annan dag. Bilden poserar hur som helst jag med min holländska polare Zev de Zeeuw. I know, awesome name!

Caio, tills vi hörs igen!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Twitter Facebook More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes Powered by Blogger | DSW printable coupons