30 januari, 2011

Filmtips: [500] Days of Summer.

 [500] Days of Summer.

Joseph Gordon-Lewitt's inledande Hollywood-kärriär handlade mestadels om rollen som den långhårige tonåringen Tommy i Tredje klotet från solen. Nu, 10 år efter seriens nedläggning är han en Hollywoods hetaste hunkar efter rollen som DiCaprio's sidekick Arthur i Inception. Men ännu bättre är han i rollen som Tom Hansen, en smart och väluppfostrad pop-snubbe från New Jersey som tror att han aldrig kommer bli riktigt lycklig förrän han träffar The love of his Life. Den 8:e januari träffar han Summer Finn, och hans liv ska äntligen nå sin fulla potential. Problemet är bara att Summer inte delar Tom's tro på den äkta kärleken. Hon tror knappt på kärlek överhuvudtaget.

En lite udda kärlekskomedi tar sin början. En komedi som egentligen inte är speciellt rolig. Men som drama är den förvånansvärt bra och snygg. Den behandlar kärlek och relationer på ett sätt som många kan relatera till, hur känslorna nästan bedövar perceptionsförmågan. Den  utforskar denna fantastiska mekanism på ett sett som närmast påminner mig om Closer. Och det är ett bra betyg.

Grymma skådespelarinsatser, bra story och fantastisk soundtrack med band som The Smiths, Regina Spektor och Simon & Garfunkel.

1 kommentarer:

Maria Roth sa...

Åh. Underbar film det där! :) Fick plötsligt väldigt god lust att se den igen...

Skicka en kommentar

Twitter Facebook More

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes Powered by Blogger | DSW printable coupons